Grēmas un gremošanas traucējumi ir bieži sastopamas grūtnieču problēmas, it īpaši grūtniecības sākumā.
Kas grūtniecības laikā izraisa grēmas? Galvenie iemesli ir hormonu izmaiņas un dzemdes spiediens uz kuņģi, kas var spiest skābi barības vadā, izraisot grēmas.
Rennie® drīkst lietot grūtniecības laikā, ja tiek ievēroti lietošanas norādījumi, taču jāizvairās no zāļu lietošanas ilgāk par 2 nedēļām. Ja Jūs esat grūtniece vai barojat bērnu ar krūti, ja domājat, ka Jums varētu būt grūtniecība vai plānojat grūtniecību, pirms šo zāļu lietošanas konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu. Ir arī citas darbības, ko varat veikt, lai mazinātu simptomus.
Parasti vislabāk ir izvairīties no skābi saturošiem pārtikas produktiem, piemēram, citrusaugļiem un sulām, kā arī kafijas. Izvairieties no trekniem, taukainiem pārtikas produktiem, kā arī pikantiem vai garšvielām bagātinātiem ēdieniem, piemēram, ar kariju.
Tikpat svarīgi ir ierobežot porcijas lielumu un ēst bez steigas, jo pārēšanās var sekmēt grēmu rašanos. Lai mazinātu izsalkuma sajūtu, ieteicams baudīt maltītes mazās devās, bet biežāk, jo ēdot arī mazākām porcijām un lēnām, jūs jutīsieties sātīgi paēdusi.
Ēdot ātri iespējams pārēsties, pirms Jūsu smadzenes paspēs ķermenim par to signalizēt.
Tālāk ir minētas dažas vienkāršas uzkodas, kas var nodrošināt sāta sajūtu grūtniecības laikā.
Krāsnī cepti kartupeļi
Vienkārši pagatavojams un lielisks ēdiens ir krāsnī cepti kartupeļi ar mizu.
Tā vietā, lai pievienotu sviestu, izmantojiet beztauku jogurtu vai, iespējams, pat biezpienu, pārkaisītu ar pētersīļiem.
Avokado un sausmaizītes
Sausmaizītes tiek uzskatītas par garlaicīgām, taču, ja tām pievienosiet nedaudz avokado, tās būs garšīgs un uzturvielām bagāts našķis, kas pilns ar "labajiem" mononepiesātinātajiem taukiem.
Ola
Olas dzeltenums satur D vitamīnu, kas veicina kalcija uzsūkšanos. Nav savarīgi, kā tiek pagatavotas olas – ceptas vai vārītas, bet noteikti gan baltumam, gan dzeltenumam ir jābūt cietam, lai izvairītos no iespējamās salmonelozes.
Graudaugi, piens un ogas
Graudaugu pārslas var būt uzkoda ar zemu tauku un cukura saturu, un jūs varat tās bagātināt ar vēl vairāk gardumiem, pievienojot pienu un bioloģiski audzētas ogas vai sasmalcinātus ābolus. Kazenes, avenes un mellenes satur C vitamīnu, kāliju, folātus un šķiedrvielas, savukārt ābolos ir daudz šķiedrvielu.
Neizmantojiet graudaugu pārslas ar pievienotu cukuru, jo tas var mazināt maltītes labvēlīgo ietekmi uz veselību.
Tātad, kā redzat, lai gan grūtniecības laikā neapšaubāmi ir ierobežojumi attiecībā uz to, ko varat un ko nevarat ēst, joprojām ir daudz veselīgu un vienkāršu uzkodu, kas nodrošinās sāta sajūtu starp ēdienreizēm!